Йога е всичко, което ни помага да се събудим и осъзнаем себе си !

ЮНИ

Времето със своя ритъм ни води към топлина и свобода. Като дихание ни носи към желаната, а и неизбежна транформация. Премахвайки страха, можем да чуем вътрешното знание и мъдрост, дадена ни от Вселената. Появява се желание да творим живота си по начин, който ние желаем и ни харесва. Интуицията ни води към бъдещето, сътворено от нас  с любов към себе си и всичко около нас. Важно е да се отпуснем като риби носещи се от вълните на морето. Да се отпуснем в топлината на юни, да се отпуснем и чуем гласа на душата ни. И с юни започва така характерната за лятото-  топлина, свобода, отпускане, приемане,любов, сбъдване.

Добре е да започнем и със серия охлаждащи, отварящи асани. Асани огъвкавяващи гръбначния стълб, подобряващи дишането.

Матсяасана

/риба/

Асаната огъвкавява гръбначния стълб, разстваря гръдния кош и е полезна за хора с белодробни заболявания. Благоприятно въздействие за щитовидната жлеза. Лечебна асана за синузит, запушен нос, болки в гърлото и ушите. Обтягането на коремната стена, позволява нежен масаж на коремните органи.

Дханурасана

/лък/

Асаната обтяга коремната област и подпомага премахването на тлъстините. Ефекта се увеличава,ако задълбочим дишането и залюлеем тялото. Подобрява се храносмилателната дейност . Чрез обтягането на рамената се повлиява срещу тяхното отпускане и скованост. Огъвкавява се гръбначния стълб. Активират се мускулите на гърба, ръцете и краката.