Йога е всичко, което ни помага да се събудим и осъзнаем себе си !

ОКТОМВРИ

Топлият септември, плавно и нежно ни води към есента.  Въпреки слънчевите, плажни дни, есента е на пътя ни. Тук  е със своята топлина ,причудливите цветове на дърветата, дъжда помагащ  да свалят лятната премяна.

И ние сме част от кръговрата на природата. Движим се, променя ме се .  Ден след  ден, месец след месец. Минават години , а ние винаги се движим напред и напред. В забързаното ежедневие, в неговата суета рядко оставаме сами със себе си- да се вгледаме в себе си, да се чуем, да се оценим, да проследим  посоката.  И в един момент осъзнаваме, очудваме се , че животът преминава , бързо и сякаш покрай нас.  Сега е момента да се обърнем към себе си. Вътрешното средство на Антар Мауна, означава тишина. Антар Мауна е техника за достигане на пратияхара /оттегляне на ума от сетивата/, която е петата степен на Раджа йога и която в своята пълна форма може да ни доведе до Дхарана и и Дхиана. Трудно е да не говорим, да не общуваме, но опитайте и  сигурна съм, че щи ви стане любима. Практика за навлизане в себе си. Добре е да се прилага дълго време, но ако ви е невъзможно да си подарите- дни, започнете с няколко часа.  В нея се крие много енергия и покой . Навлизайки в тишината на вашето Аз, може да си отговорите на въпросите, които Ви вълнуват-

  • Кой съм?
  • Какво да направя за да привлеча важните неща в живота ми?
  • Доволен ли съм от действията си?

Но Мауна ще ви помогне и

  • да засилите волята си
  • да оцените думите си и да ги използвате правилно,
  • да се научите да слушате дишането си ,
  • да съхраните енергията си

Подарете си тишина и намерете пътя към своите мечти, към личната си власт, да изразявате мислите си. Намерете Мира, хармонията , щастието!