ЙОГА СТУДИО БУДА - YOGA BUDA
Ин йога

Ин йога

Ин йога е почти статична практика, в която определена асана се зъдържа в продължение на 3 до 5 минути. Работи се със силата на гравитацията и тежестта на собственото тяло. Тук няма напрежение, активиране на мускулите. В практиката се стараем да наблюдаваме тялото и да отпуснем всяка негова част (помага и на ума да се отпусне).

Ин е противоположното на Ян. Ин е женската, спокойната,студената, Лунна енергия.Ян- мъжка, гореща,динамична,енергия на Слънцето.  Нашето тяло е изградено от дясна и лява страна, от мъжка и женска енергия и за да сме в баланс е добре да преведем в баланс и тези две противоположности.  В ежедневието, след натоварването идва ред на почивката. Ако, практикуваме предимно практики с Ян насоченост /натоварващи и развиващи мускулатурата, разгарящи вътрешния огън/, има риск от пренатоваравне на тялото и ума. Затова е добре да отделяме време и за Ин практика.

Но, какво се случва по време на практиката? Извършва се нежно и плавно разтягане на фасцията. Фасцията представлява слоеве от биологична тъкан и обвива цялото ни тяло. Тя обвива всяка клетка. Тя е и мембраната, отделяща тъканите, органите, мускулите, държи течностите и образува мрежа в цялото тяло. Мрежа предаваща сигнали към мозъка.  Ин йога е прекрасен начин да разтегнете тялото, да хидратирате фасцията и да изхвърлите токсините.

По време на часа насочваме вниманието и върху дишането, което допълнително  помага  на отпускането в асаната. Ще успокои ума и ще го накара да притихне.

Leave a Reply

Close Menu